Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/566-2097

Harangzúgás vagy laikus humanizmus
Harangzúgás vagy laikus humanizmus
2 900 Ft 
2 320 Ft

Harangzúgás vagy laikus humanizmus

Király Béla

Harangzúgás vagy laikus humanizmus


Más földrészekről egyre többen néznek úgy Európára, mint egy családi belviszályoktól és lelki megpróbáltatásoktól megbetegedett nagymamára, aki ’68 óta vár Piroskájára. Helyette viszont a farkas toppant be, terrorista, és svájci frankhitelező képében. Az „európai lényeg” a szemünk előtt fordult le pegazusnak kikürtölt lováról. Szellemianyagi „elitjének” döntő többsége továbbra is ellenzi, hogy Európa a múltjával való patrióta azonosulás révén ápolja identitását. A hazaszeretet semleges, majd gyanús fogalom lett. Mégse adjuk fel, Tisztelt Olvasó és digitalizált szépreményű!

Raktáron   (30 db)
20
2 900 Ft 
2 320 Ft
Kezdete: 2023.01.25   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 20
Megtakarítás 580 Ft
Részletek

Az ő Uniójuk egy előzmények nélküli kiötölt valami, amelynek identitását évtizedek óta dajkálgatják síppal, dobbal, nádi hegedűvel, a hisztérikus szabadság-rohamocskák kielégítésével, formális demokráciával, az újgazdagokra kacsintó jogállamisággal, a „politikailag korrekt magatartás” villanypásztorával. A legveszélyesebb persze, a keresztény egyenlőség kiforgatása, az egyenlősdiséggel való olcsó hazardírozás. Jól-rosszul, de nem azért mentettük át keresztényi, nemzeti önazonosságunk a kommunizmusból, hogy most elkobozzák tőlünk elvont, fantaszta vágyképeik alapján, a multi milliárdos befektetők és ügyes állami kijáróik zsebeit tömködve. Vállaljuk, ami kivetni való az európai múltban, és nem szépítjük azt. A klasszikus kor athéni polgáraival mondjuk mi is: „Mindenütt örök tanúkat hagytunk hátra, mind a jócselekedeteinkben, mind a rosszakban.”

A kollektív identitás fogalmát nyelvészek, szociológusok, egyetemi tanárok próbálják alattomosan kiirtani beszédünkből. Nyugati egyetemek és médiák tápszerén felnőtt okoskodókkal és milliárdos támogatóikkal szemben nehéz lesz megmaradni olyannak, amilyennek az Isten teremtett.


Kiadó: Magyar Szemle Alapítvány

Kiadás éve: 2019

ISBN: 9786155227219

Kötészet: puha

Oldalszám: 428

Adatok
Cikkszám
kov_nr_8
Tömeg
490 g/db