Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/566-2097

Charles de Gaulle - egy konzervatív forradalmár
Charles de Gaulle - egy konzervatív forradalmár
2 900 Ft 
2 320 Ft

Charles de Gaulle - egy konzervatív forradalmár

M. Szebeni Géza

Charles de Gaulle

Egy konzervatív forradalmár


Ahogyan M. Szebeni Géza korábbi köteteit, úgy ezt a munkáját is jellemzi az a sikeresen megvalósított szándék, hogy nem pusztán egy egyéni életutat tár olvasói elé, hanem hősének példáján, pályafutásán keresztül egy korszak képét mutatja be. Így De Gaulle sem csupán a II. világháború hőseként, a következetes, határozott, nemzetéért
nemcsak halni, hanem cselekedni kész katona jelenik meg, hanem mint
nagyformátumú államférfi, aki igazi egyéniség, miközben a maga
politikai paradigmáját az európai politikai iskolák rendjébe illeszti.

Raktáron   (50 db)
20
2 900 Ft 
2 320 Ft
Kezdete: 2023.02.08   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 20
Megtakarítás 580 Ft
Részletek

A szerző „konzervatív forradalmár”-nak nevezi hősét, akinek teljesítménye már akkor is kivételes, amikor egy katasztrófa árnyékában, egy kivételes pillanatban képes Franciaország önérzetének, önmagába vetett hitének megmentésével ujjászervezni nemzete maradék életerejét. De ennél jóval több és érdekesebb de Gaulle életműve: békeidőben is maradandó hatású válaszokat adott a kor változatlanul súlyos kihívásaira, a parlamentarizmus válságára és az európai egyensúlyt, így egyenesen Nyugat-Európa szuverenitását fenyegető szovjet nagyhatalmi fenyegetésre.
A Szerző ezt a színes, termékeny és megszívlelendő tanulságokat hordozó életutat alapos szakirodalmi felkészültséggel, a francia politikai kultúra ismeretével és anyagában való kivételes járatossággal, a személyiség szerepére való érzékenységgel mutatja be. Munkája így nemcsak történelmi-politikai portré, hanem a magyar politikai kultúra építésében is fontos teljesítmény.


Kiadó: Magyar Szemle Alapítvány

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978 963 87591 9 1

Kötészet: puhakötés

Oldalszám: 378

Adatok
Cikkszám
kov_nr_20
Tömeg
432 g/db